De Kollergang; stadswandeling langs de verdwenen Weerter Stadsmolens

Wandelroute

Lengte: 5,4 km. Weert telde in vroeger tijden maar liefst 8 stadsmolens. Molens om graan te malen. Maar ook volmolens, oliemolens, zaagmolens, molens om schors te vermalen.

De meeste van deze molens zijn in de 19e en 20e eeuw verdwenen. Gesloopt omdat deze molens geen functie meer hadden of afgebroken nadat de molens bij een storm of onweer zwaar beschadigd waren geraakt.

Molenstichting Weerterland wil met deze stadswandeling langs de verdwenen stadsmolens van Weert de herinnering aan de molens die van groot belang waren voor de economische groei van Weert levend houden. Op de plaatsen waar de molens stonden vindt de wandelaar een informatieborden met verdere gegevens over deze verdwenen stadsmolens en met een QR-code voor nog meer wetenswaardigheden over de betreffende molen.

De folder is op te halen bij VVV/ Bruna Weert.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

De Kollergang; stadswandeling langs de verdwenen Weerter Stadsmolens