Ontdek meer

 

De Internationale Maasfietsroute

Fietsroute

De Internationale Maasfietsroute is een mooie uitdaging voor de meer of minder geoefende fietser. Deze route volgt de oevers van rivier de Maas. Ze start bij de bron in de Franse Vogezen en voert via België naar Nederland. Van bron tot monding is de Maasfietsroute zo’n 1000 km lang. Deze mooie, afwisselende route biedt een gevarieerd landschap met knusse stadjes en Maasdorpjes aan beide oevers. Maar ook cultuurhistorisch en culinair is er van begin tot eind veel te genieten. Moeder Maas op haar mooist.

De route door Nederland
Vanaf het Maastrichtse heuvellandschap tot aan Maasbracht kronkelt de Maas over ondiepe grindbanken. Snelstromend en vrijwel onbevaarbaar. Scheepvaart ontbreekt op dit traject. Dat gaat via het parallel gegraven Julianakanaal.

Het Maasplassengebied bij Roermond bestaat uit vele, voor de grindwinning gegraven plassen. Vaak in open verbinding met de Maas. Dit Midden-Limburgse, vlakke landschap is prettig te fietsen. Hier kun je lekker even op adem komen. Er zijn vele culinaire mogelijkheden en talrijke historische bezienswaardigheden. Winkelstad Roermond met haar wereldwijd bekende Designer Outlet Center biedt bezoekers nog meer. 

Via het fraaie Noord-Limburgse Maasduinenlandschap passeer je in Noord-Brabant Den Bosch, één van de mooiste steden van Nederland. Er is een prachtige stadhuis en ook de Sint Janskathedraal is de moeite waard. Een andere ‘must see’ in het oer-Hollandse landschap met rivierdijken is het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk in de Alblasserwaard. Watermanagement was de taak van deze 19 authentieke windmolens uit de 18e eeuw. Via wereldstad Rotterdam bereik je de Maasmonding bij Hoek van Holland. 

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

Bestel hier de route in de webshop van VVV Midden-Limburg

Contactgegevens

De Internationale Maasfietsroute
Markt 17
6041 EL ROERMOND
Nederland