Ontdek meer

 

De IJzeren Man en Weerterbergen

Natuurgebied

Tussen Weert en de Belgische grens bevinden zich diverse natuurgebieden, die onderdeel zijn van het grensoverschrijdend park Kempen-Broek.Recreatiegebied De IJzeren Man ligt vlakbij Weert. Het is genoemd naar een meer dat daar is ontstaan als zandafgraving voor de spoorlijn Eindhoven - Weert. Met haar droge bossen en spiegelende vennen heeft dit gebied natuurschoon in overvloed.

De IJzeren Man, hoofdtoegangspoort van het grenspark Kempen~Broek, heeft een zeer gevarieerd aanbod aan recreatieve voorzieningen. Je vindt er de startplaatsen van een aantal recreatieve routes, een zintuigenpark, een natuurkampeerterrein, een subtropisch zwembad, een waterskibaan, een klimbos, een Natuur- en Milieucentrum, een binnen- en buitenspeeltuin (Kinderpretland) en een kinderboerderij. Dit maakt het IJzeren Man-gebied tot een perfecte toegangspoort van waaruit je Kempen~Broek kunt ontdekken. En na al dat ontdekken, kun je ontspannen in één van de omliggende horecazaken.

De Weerter Bergen en Budeler Bergen bestaan uit een aaneengesloten (naald)bosgebied met een centraal gelegen heide- en stuifzand terrein. De stuifduinen bepalen het uitzicht en zorgen voor een aantrekkelijk en golvend natuur landschap. Op de heiden en stuifduinen broeden veel vogels.

Fietsroutes midden in Limburg
Wandelroutes midden in Limburg

Terug naar natuurgebieden Midden in Limburg

Contactgegevens

De IJzeren Man en Weerterbergen
Geurtsvenweg 4
6006 SN WEERT
Nederland