Ontdek meer

 

Cuypershuis Roermond

Museum

Het Cuypershuis is een museum in Roermond, gevestigd in het voormalige woonhuis annex atelier van architect Pierre Cuypers.

Het Cuypershuis vertelt het verhaal van architect en vormgever Pierre Cuypers (1827 – 1921), zijn ambitie, visie en bedrijvigheid. Het Cuypershuis is dé plek waar hij woonde en werkte. Vanuit hier bouwde hij een enorm oeuvre op dat in zijn atelier vorm kreeg. De vermaarde architect is vooral bekend als ontwerper van het Rijksmuseum, het Centraal Station van Amsterdam, Kasteel de Haar in Haarzuilens en de restauratie van de Ridderzaal in Den Haag.

De presentatie in het Cuypershuis laat bezoekers ontdekken hoe Cuypers met zijn persoonlijkheid, ambitie en moderne ondernemersgeest het klaarspeelt deze grote opdrachten binnen te halen én uit te voeren. De bedrijvigheid in het bijzondere gebouw is zicht- en voelbaar, waardoor een bezoek aan het Cuypershuis een onvergetelijke en inspirerende ervaring is. 

Activiteiten
In het museum worden activiteiten en educatieve projecten georganiseerd, die een inhoudelijke link met de exposities hebben. Een bezoek aan het Cuypershuis is ook mogelijk in combinatie met een rondleiding, stadswandeling of workshop. In de museumwinkel zijn diverse Cuypersartikelen, boeken en cadeaus verkrijgbaar. En even tot rust komen van alle indrukken? Dat kan natuurlijk in het Cuyperscafé!
Voor vragen of reserveringen kunt u tijdens openingstijden contact op nemen met de receptie via 0475-359102 of via museum@roermond.nl.

Entree: Kinderen t/m 6 jaar: gratis
Jongeren van 7 tot 18 jaar: € 4,-
Volwassenen: € 6,-
65+: € 4,-
Museumkaart/ ICOM/Rembrandtkaart en Vrienden: gratis
CJP: € 2,-
Groepskorting vanaf 15 personen: € 4,- p.p. 

Contactgegevens

Cuypershuis Roermond
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG ROERMOND
Nederland
0475 359 102

Openingstijden

Di-zo: 11:00 - 17:00 uur,
Toelichting: Gesloten op maandag, 1 januari, Carnaval (zondag en dinsdag), 1ste Paasdag, Koningsdag, 1ste Pinksterdag en Kerstmis. Open op 2e Paasdag en 2e Pinksterdag.

Faciliteiten

Toegankelijk voor gehandicapten
ja
Rolstoeltoegankelijk toilet
ja
Type museum
ambacht
Type museum
architectuur
Type museum
beeldhouwkunst
Toelichting bereikbaarheid OV
Parkeren bij het museum is beperkt mogelijk. Betaald parkeren kan bij Station Roermond (P+R Veeladingstraat), het Roercenter en Theaterhotel De Oranjerie op 10 minuten loopafstand. Vanaf station Roermond volgt u de borden in de binnenstad richtin