Ontdek meer

 

Cuypershuis Roermond

Museum

Het Cuypershuis is een museum in Roermond, gevestigd in het voormalige woonhuis annex atelier van architect Pierre Cuypers. In verband met een herinrichting is het Cuypershuis voor het publiek momenteel gesloten. Vanaf 10 oktober 2020 is het Cuypershuis weer geopend voor publiek.

Het Cuypershuis vertelt over Pierre Cuypers (1827–1921) en legt linken tussen interieurs en ambachtelijke vormgeving.
Het museumgebouw is een uniek complex in Nederland. In dit voormalige woonhuis en werkplaats kunnen bezoekers kennis maken met de persoon Pierre Cuypers, maar ook met zijn innovatieve ondernemerschap. Het gebouw zelf maakt deel uit van de collectie, want het is een visitekaartje van Cuypers' visie op wonen en werken.

Architect en ontwerper Pierre Cuypers bouwde in 1853 het woonhuis en annex bedrijfspand aan de Andersonweg in Roermond. Dit was de start van een turbulente carrière die hem nationaal en internationaal naam zou geven. Het Cuypershuis laat dit allemaal zien!

In het museumgebouw is bijna 100 jaar lang het bedrijf gevestigd, waar werd gewerkt aan honderden kerken en opdrachten. In de ateliers werkten de medewerkers aan de ontwerpen van gebouwen, interieurs, maquettes, kunstvoorwerpen en meubels, allemaal naar de visie van Pierre Cuypers.

Activiteiten
In het museum worden activiteiten en educatieve projecten georganiseerd, die een inhoudelijke link met de exposities hebben. Een bezoek aan het Cuypershuis is ook mogelijk in combinatie met een rondleiding, stadswandeling of workshop. In de museumwinkel zijn diverse Cuypersartikelen, boeken en cadeaus verkrijgbaar. En even tot rust komen van alle indrukken? Dat kan natuurlijk in het Cuyperscafé!
Voor vragen of reserveringen kunt u tijdens openingstijden contact op nemen met de receptie via 0475-359102 of via museum@roermond.nl.
Entree: Kinderen t/m 6 jaar: gratis
Jongeren van 7 tot 18 jaar: € 4,-
Volwassenen: € 6,-
65+: € 4,-
Museumkaart/ ICOM/Rembrandtkaart en Vrienden: gratis
CJP: € 2,-
Groepskorting vanaf 15 personen: € 4,- p.p. 

Contactgegevens

Cuypershuis Roermond
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG ROERMOND
Nederland
0475 359 102

Openingstijden

Di-zo: 11:00 - 17:00 uur,
Toelichting: Gesloten op maandag, 1 januari, Carnaval (zondag en dinsdag), 1ste Paasdag, Koningsdag, 1ste Pinksterdag en Kerstmis. Open op 2e Paasdag en 2e Pinksterdag.

Faciliteiten

Toegankelijk voor gehandicapten
ja
Rolstoeltoegankelijk toilet
ja
Type museum
ambacht
Type museum
architectuur
Type museum
beeldhouwkunst
Toelichting bereikbaarheid OV
Parkeren bij het museum is beperkt mogelijk. Betaald parkeren kan bij Station Roermond (P+R Veeladingstraat), het Roercenter en Theaterhotel De Oranjerie op 10 minuten loopafstand. Vanaf station Roermond volgt u de borden in de binnenstad richtin