Ontdek meer

 

Birgittinessenabdij Maria Hart

Bed and Breakfast/Pension, Bezinnen

Deze abdij ligt vlak naast de St. Martinuskerk en is beschermd rijksmonument.

Op deze locatie is al vanaf 1442 een klooster gevestigd. Sinds 1843 is het de zetel van de Birgittinessen. De abdij is volledig gerestaureerd. Het gastenhuis is het hele jaar open voor groepen en individuele gasten om in alle rust te verblijven. Er is een eetzaal, conferentiezaal en bibliotheek. De kapel is open voor bezinning en gebed, de enorm tuin is een oase van rust en biedt uitzicht op de monumentale toren van de St. Martinuskerk.

Het gastenhuis van de Maria Hart abdij is zowel ingericht op het ontvangen van individuele gasten als op het verwelkomen van groepen. Er zijn 8 eenpersoonskamers en 7 tweepersoonskamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in de eetzaal.

De conferentiezaal is geschikt voor recepties, bijeenkomsten en vergaderingen. De zaal is voorzien van verschillende technische mogelijkheden, beschikt onder andere over een beamer. De gasten kunnen gebruik maken van een eigen bibliotheek en televisiekamer. De kloostertuin is vanuit het gastenhuis vrij toegankelijk.

Contactgegevens

Birgittinessenabdij Maria Hart
Maasstraat 17
6001 EB WEERT
Nederland
0495 453 045

Openingstijden

ma-zo: 09:00 - 20:30 uur

Faciliteiten

Toegankelijk voor gehandicapten
ja
Aangepast voor gehandicapten
nee
Eigen parkeerterrein
ja
Lid VVV
ja
Demonstraties
ja
Rondleidingen
ja
Restaurant (voor gasten)
ja
Gehandicaptenparkeerplaats
nee
Rolstoeltoegankelijk toilet
nee
Gesproken talenDuits
Gesproken talenEngels

Ook op deze locatie

Birgittinessenabdij Maria Hart

Birgittinessenabdij Maria Hart

Op deze locatie met tuin was al vanaf 1442 een klooster gevestigd. Het pand van de Abdij Maria Hart bestond oorspronkelijk uit een aantal woningen en werd in 1843 verbouwd tot het huidige klooster.