Ontdek meer

 

Auto- of motorroute Weert-Zuid

Autoroute

Lengte: 28 km. Deze auto- en motorroute loopt door het zuidelijk deel van de groenste regio van de wereld van 2015. Het is een gevarieerde route die je door alle zuidelijke kerkdorpen van Weert brengt.

De bebouwing wordt verbonden met veel groen, zowel bossen als open velden. Onderweg passeer je diverse mooie molens, die in dit gebied veelvuldig voorkomen.

De route leidt door de natuurgebieden De IJzeren Man, het Wijffelterbroek, de Tungelerwallenen de Krang. Tijdens de route kom je door de kerkdorpen Altweerterheide, Stramproy, Tungelroy en Swartbroek en de gehuchten De Berg en Castert. Je passeert ook diverse wegkruisen, kapellen en molens. Je kunt tevens stoppen bij het oorlogskerkhof in Swartbroek of Tungelroy. Net voorbij De IJzeren Man passeer je sluis 16 in de Zuid-Willemsvaart. Tussen Stramproy en Tungelroy kom je over de Tungelroyse Beek. Hier ligt een replica van een Romeinse brug. Bij De IJzeren Man vind je o.a. het Bezoekerscentrum IJzeren Man, het centrum voor natuur- en milieueducatie.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg
Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Je kunt hier de route ook inladen op je smartphone of tablet of deze delen via diverse kanalen.

Beschik je niet over een smartphone of rijd je de route liever met een papieren routebeschrijving?
Print hier dan de routebeschrijving van de Weert-zuidlus auto- en motorroute.

Contactgegevens

Auto- of motorroute Weert-Zuid
Geurtsvenweg 4
6006 SN WEERT
Nederland

Faciliteiten

Afstand
28 km
Gemarkeerd
nee
Route typering
Natuurroute
Route kenmerken
GPS route
Route kenmerken
Van A naar A
Toelichting startpunt
Weert