Ontdek meer

 

Auto- of motorroute Weert-Noord en Nederweert

Autoroute

Lengte: 64 km. Deze auto- en motorroute leidt door het noordelijk deel van de groenste regio van de wereld in 2015.

Het is een mooie combinatie van het stedelijke gebied Weert en het groen in de omgeving. De route loopt ook door de gemeente Nederweert, die zich vooral kenmerkt door de gevarieerde landschappen en de kanalen. Ook kom je voor een klein deel door de gemeente Cranendonck (Noord-Brabant).

De route laat je o.a. het IJzeren Man gebied, de Boshoverheide, de Weerter- en Budelerbergen en het Weerterbos zien. Maar ook beschermde natuurgebieden als Het Sarsven en De Banen en nationaal park De Groote Peel. In Nederweert rijd je ook vaak langs of over diverse kanalen, en passeer je ook bezoekersscentrum de Peelen. Op de route zullen je onder andere de 2 tankoversteekplaatsen en de tankbaan op de Weerter en Budeler Bergen opvallen. Je passeert ook Airpark Kempen in het Noord-Brabantse deel. Ook sluis 15 in Nederweert met het elektriciteitshuisje zijn een parel in de route. Daarnaast vind je langs de route diverse culturele erfgoederen terug, zoals de Sint Annamolen, de Laarderschans en diverse kapellen en kruisen. De Biest is een van de mooiste straten van Weert waar je veel cultuur en groen kunt bewonderen.

Onderweg kun je langs de route op diverse plekken tijd nemen om te genieten van bourgondisch Limburg bij een van de gezellige eetgelegenheden.
Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg
Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Je kunt hier de route ook inladen op je smartphone of tablet of deze delen via diverse kanalen.

Beschik je niet over een smartphone of rijd je de route liever met een papieren routebeschrijving?
Print hier dan de routebeschrijving van de Weert-Noord en Nederweert auto- en motorroute.

Contactgegevens

Auto- of motorroute Weert-Noord en Nederweert
Geurtsvenweg 4
6006 SN WEERT
Nederland

Faciliteiten

Afstand
64 km
Gemarkeerd
nee
Route typering
Natuurroute
Route kenmerken
GPS route
Route kenmerken
Van A naar A
Toelichting startpunt
Weert - Nederweert