Ontdek meer

 

Auto- of motorroute gemeente Maasgouw

Autoroute

Lengte: 66 km. De gemeente Maasgouw omringt de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Deze route kenmerkt zich dan ook door het vele water met de mooie natuur en pittoreske dorpjes daar omheen.

De route leidt je o.a. door Maasbracht met de grootste binnenhaven en de sluis met het hoogste verval van Nederland. Je komt op het eiland in de Maas met het vestingsstadje Stevensweert en Ohé en Laak. Daarnaast kom je via een korte uitstap over Roermond via Marina Oolderhuuske bij de dubbele sluizen van Osen. Op dit deel van de route heb je uitstekend zicht op de Maasplassen met al haar watersportactiviteiten. Via de typisch Midden-Limburgse dorpjes Beegden en Heel kom je in het witte stadje Thorn. Tot slot bezoek je het dorpje Wessem waar je langs de Maasboulevard rijdt.
De route is een prachtige combinatie van niet alleen water en natuur, maar ook zie je onderweg veel cultuur in de vorm van kastelen, molens en kapellen. Je komt op vele onverwachte plekjes, met ieder hun eigen karakteristiek.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Je kunt hier de route ook inladen op je smartphone of tablet of deze delen via diverse kanalen.

Beschik je niet over een smartphone of rijd je de route liever met een papieren routebeschrijving? Print hier dan de routebeschrijving van de Maasgouw auto- en motorroute.
 

 

Contactgegevens

Auto- of motorroute gemeente Maasgouw
Havenstraat
6051 CR MAASBRACHT
Nederland

Faciliteiten

Afstand
66 km
Gemarkeerd
nee
Route typering
Natuurroute
Route kenmerken
GPS route
Route kenmerken
Van A naar A
Toelichting startpunt
Maasbracht