Limburg herdenkt 75 jaar bevrijding

Limburg 75 jaar bevrijd

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de eerste plaatsen in Limburg werden bevrijd. Dit was het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. De bevrijding van Limburg en Nederland begon op 12 september 1944, toen geallieerde troepen het dorpje Mesch (gemeente Eijsden-Margraten) binnentrokken. Als laatste Limburgse gemeente werd Arcen (nu gemeente Venlo) bevrijd op 3 maart 1945.

75 jaar vrijheid

Gelukkig kennen we in Limburg al 75 jaar vrijheid. Om de bevrijding te herdenken en het feit dat het in 2019 75 jaar geleden is dat de oorlog in Limburg is geëindigd, is er dit jaar speciale aandacht voor de bevrijding.

Vieren van 75 jaar vrij zijn

Ontdek hier welke activiteiten en evenementen georganiseerd worden rondom de bevrijding en de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Limburg. Bezoek ook de diverse plekken in Limburg die herinneren aan de oorlog en de bevrijding van 1944 en 1945.

Vlag 75 jaar bevrijding Limburg

Wil je graag de bevrijding van Limburg meevieren met een vlag van 75 jaar bevrijding Limburg? Bestel hem direct op onze webshop.

Volg Limburg Herdenkt via social media

Via social media houden we je op de hoogte van nieuwtjes en actualiteiten rondom de viering van 75 jaar bevrijding.

Word vriend van het vfonds!

De ‘vrienden van het vfonds’ is een groeiende community van mensen die Vrede en Vrijheid belangrijk vinden en graag kennismaken met de projecten die het vfonds ondersteunt.

Vind jij Vrede en Vrijheid ook belangrijk? Word dan vandaag nog vriend van het vfonds. Dit is helemaal gratis dankzij de goede doelen loterijen.

Limburg Herdenkt wordt mede mogelijk gemaakt door