Ontdek meer

 

Kunst langs de Maas

Eventjes van de pedalen en in alle rust genieten van de mooie omgeving. Dit was de inspiratie voor de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters om tien enorme zitplaatsen te creëren langs de Limburgse Maasroute, speciaal voor jou als Maasfietser. Met duurzame, robuuste materialen, zoals hout en staal, vallen de kunstwerken binnen het ‘cradle tot cradle’-principe.

Bovendien verwijst elk kunstwerk naar een bijzonder verhaal uit de gemeente waarin je je bevindt. Maak een selfie, gebruik #MaasrouteLimburg en lees hieronder meer over een aantal van deze bijzondere kunstwerken. Maar om ze allemaal te ontdekken, zul je echt op pad moeten gaan...

 • Vijf stoelen in Gennep

  In het plaatsje Gennep, aan de voet van het fietspad over de bruggetjes door de Maaskemp staat het eerste kunstwerk van tien. Je vindt er vijf stoelen, in een strategische compositie. Zij staan symbool voor de vijf kernen én de vijf landschapstypen die de gemeente rijk is.

 • Blow-up in Beesel

  Ook in Drakendorp Beesel is één van de tien kunstwerken voor de lol van de Maasfietser te zien. In Beesel is gekozen voor een enorm zwaard, met een knipoog van kunstenaar Patrick Kusters naar St. Joris en de Draak. Ook hier duurzame, robuuste materialen, zoals hout en staal.

 • Een stoel in Steyl

  Kloosterdorp Steyl heeft een indrukwekkende religieuze geschiedenis. Je vindt er kloostercomplexen, een Missiemuseum en Botanische Tuin Jochumhof met geweldig uitzicht over de Maas. Een reuzenstoel staat klaar voor een spirituele overpeinzing.

 • Mega zadel in Horst

  Horst is één van de tien Maasgemeenten waar een kunstwerk langs het water staat om het Maastraject extra aantrekkelijk te maken. Met dank aan kunstenaar Patrick Kusters kan de recreatieve fietser lekker uitrusten op een mega-zadel langs het water.

 • Gemeente Peel en Maas

  De gemeente Peel en Maas is vooral bekend van de rijke cultuur en vele natuur. Kastelen, de Heldense bossen en NP de Peel maken deel uit van deze gemeente waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen via de knooppunten netwerken.

 • Reuzenzitjes in Venray

  Venray kenmerkt zich door een mooie en veelzijdige natuur. Bovendien heeft de stad een gezellig centrum. Reusachtige klapstoelen in Venray bieden de Maasroutefietser royaal comfort voor een welverdiende pauze.

 • Gemeente Maasgouw

  De dorpskernen van de gemeente Maasgouw hebben een rijke geschiedenis en liggen in een waterrijk gebied. Ohé en Laak, Wessem, vestigingstadje Stevensweert, Heel, Beegden en Linne vormen samen met het witte stadje Thorn de gemeente Maasgouw.

 • Echt genieten in Echt-Susteren

  Echt-Susteren  ligt in het smalste stukje van Nederland. In Echt-Susteren heb je het goede leven binnen handbereik: pittoreske dorpjes, schitterende natuur, lekker eten, fietsen en wandelen, kunst en kerken.