Ontdek meer

 

Herfst in Limburg

De herfst is weer begonnen. De natuur verandert van kleur en biedt een spectaculair aanzicht. Paddestoelen schieten uit de grond en de bomen laten de bladeren vallen.

In het groene Midden-Limburg kun je op tal van manieren genieten van de uitgestrekte natuur. Met twee Nationale parken, grensoverschrijdende natuurgebieden en natuurgebieden in en rond de dorpen is er genoeg te ontdekken. 

Maak per fiets gebruik van de vele uitgestippelde fietsroutes. Of maak een lange  herfstwandeling door de bossen. 

Voor ruiters en menners is er een uitgebreid knoopputen netwerk waar je langs diverse ruiterroutes Midden-Limburg te paard kunt verkennen. Mountainbikers vinden hun weg door het groen langs de vele mountainbike routes. Wil je Midden-Limburg met de auto verkennen? Dan heb je de keuze uit mooie autoroutes, zowel lokaal als regionaal, waarbij je ook in Duitsland en België komt.

Wil je graag één of meerdere nachten in Limburg slapen, kijk dan voor onze mogelijkheden om te overnachten in Midden-Limburg

Winkelen in de herfst in Midden-Limburg

Midden-Limburg is dè perfecte plek om gezellig te winkelen. Ontdek het Designer Outlet Roermond, een paradijs voor iedereen die graag een dagje gaat shoppen.

Met maar liefst 200 winkels en 250 designermerken tegen kortingen die oplopen tot 70%, kun je veel kopen voor weinig geld: van beeldbepalende modemerken als Prada, Gucci, Armani en Burberry tot sportlabels als Puma, New Balance, Nike en Adidas, en mainstreet merken als Guess, Diesel, Superdry en Desigual.

Het Designer Outlet Roermond ligt op slechts 3 minuten lopen van de historische binnenstad van Roermond. De grote ketens worden hier afgewisseld met leuke speciaalzaken. Drink een kopje koffie of ga lekker lunchen en geniet bij droog weer op een van de terrassen op de gezellige pleinen van de gezelligheid. Overdekt winkel je in het Roercenter.

Bezoek het Retailpark en de Huis- en Tuinboulevard, twee eigentijdse winkelcentra met winkels, eetgelegenheden en gratis parkeren. 

In winkelstad Weert, met haar sfeervolle winkels, kun je volop winkelen en flaneren. Proef de Limburgse vlaai bij één van de gezellige lunchrooms in het centrum. Hier kun je overdekt winkelen in de Muntpassage.   

Evenementen en uitjes met kinderen

Midden-Limburg biedt tal van mogelijkheden voor uitstapjes. Bekijk onze evenementen kalender voor het meest uitgebreide evenementen aanbod van Midden-Limburg. 

Uitjes met de kinderen? Voor zowel kleuters als ook tieners is er veel te zien, te doen en te beleven. En als het even minder mooi weer is, zijn er diverse mogelijkheden voor binnen activiteiten.

Wat biedt Midden-Limburg nog meer in de herfst?

Naast natuur, winkelen en evenementen heeft Midden-Limburg een schat aan cultuur. Kastelen, molens, kerken, kruisen en kapellen; je vindt het in het Limburgse landschap! Ontdek het witte stadje Thorn, of het vestingstadje Stevensweert op het eiland in de Maas

Het buitenland België en Duitsland vind je letterlijk "om de hoek". Bezoek de mooie Duitse grensplaatsjes Brüggen, Wegberg en Wassenberg.

Kortom er is in Midden-Limburg genoeg te zien, te doen en te beleven voor zowel een bezoek voor een dag als ook voor een langer verblijf.

 

Midden-Limburg, je ziet het pas als je er bent!