Ontdek meer

 

Gemeente Weert midden in Limburg

De dorpskernen van de gemeente Weert

De gemeente Weert bestaat uit de stad Weert en de kerkdorpen Swartbroek, Stramproy, Tungelroy, Laar en Altweerterheide. Hier kun je prima te voet, per fiets, met de auto of motor de omgeving verkennen.

Weert, groenste regio van de wereld

Weert, ook wel de ‘Poort van Limburg’ genoemd, is een bruisende stad omringd door natuur, rust en ruimte. De gemeente Weert is in 2014 uitgeroepen tot ‘Groenste regio van de wereld’. Naast de titel ‘Winner International Competition Communities in Bloom’ behaalde Weert een tweede plaats binnen het thema Cultureel Erfgoed. Het groen vind je voornamelijk in het buitengebied. Bijzonder is grenspark Kempen~Broek, dat zich uitstrekt via de Belgische grens door de gemeente Weert tot in Nederweert. Recreatiegebied de IJzeren Man is hier onderdeel van. Maar ook in de stad vind je veel groen. Bekijk de korte (Engelstalige) promotiefilm over de groenste regio van de wereld.

Winkelen en eten in Weert

Weert biedt een grote variëteit aan winkelketens, speciaalzaken en horeca met o.a. een overdekt winkelcentrum, gezellige pleinen en terrasjes. Proef ook de bekende Weerter vlaai.

Evenementenstad Weert

In Weert is veel te doen. Naast intieme evenementen kent Weert jaarlijks terugkerende toppers als de Weerter kermis en Bospop.

Ontdek de regio

Weert is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in Midden-Limburg, het heuvelachtige Zuid-Limburg, het gezellige Brabant en het Bourgondische België. En ook Duitsland ligt dichtbij.

Weekmarkten in de gemeente Weert

Stad Weert, centrum Zaterdag van 9.00 - 16.00 Food en non-food 
Stramproy, centrum Woensdag van 13.30 - 16.30

Contact VVV

VVV vestiging, agentschap of informatiezuil in de gemeente Weert.