Ontdek meer

 

Gemeente Roermond midden in Limburg

De kernen van de gemeente Roermond

De gemeente Roermond bestaat uit de stad Roermond en de kernen Swalmen, Boukoul, Asenray, Asselt, Maasniel, Leeuwen, Merum, Ool en Herten. Hier kun je prima te voet, per fiets, met de auto of motor de omgeving verkennen.

Cultuur in Roermond

De gemeente Roermond is rijk aan cultureel erfgoed. Zowel in de historische binnenstad als in de kernen vind je veel historische (kerk)gebouwen.

De stad Roermond is sinds 1559 bisschopsstad met de Christoffelkathedraal als blikvanger. Roermond is ook de stad van rijksarchitect Pierre Cuypers, de architect van het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam. Het Kapellerkwartier, net buiten het centrum is een oase van verering en bezinning.

Natuur en watersport in Roermond

Roermond is stad aan het water. De Maasplassen rondom Roermond zijn onderdeel van het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. De gemeente Roermond is een prima vertrekpunt voor een wandeling, fietstocht of ruitertocht door het Nationaal Park De Meinweg, het Swalmdal, het Leudal en het Roerdal.

Winkelen in Roermond

Roermond is een heerlijke winkelstad. Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Roermond dat jaarlijks meer dan vijf miljoen modebewuste koopjesjagers trekt. In het centrum vind je veel sfeervolle pleinen, waar je op het terras kunt genieten van Bourgondisch Limburg.

Net buiten het centrum kun je winkelen bij het Retail Park Roermond en de Huis- en Tuinboulevard. De winkels in Roermond zijn iedere zondag open!

Citytrip Roermond

Door de gevarieerde mogelijkheden is Roermond ook een mooie stad voor een Citytrip. De combinatie van winkelen, cultuur, natuur en culinaire mogelijkheden komen hier mooi samen met vele bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Een heerlijke meerdaagse bestemming. 

Contact VVV

VVV vestiging, agentschap of informatiezuil in de gemeente Roermond.

Aanvullende informatie