Fietsevenementen Midden-Limburg

Midden-Limburg: decor van topsport fietsevenementen

Ieder jaar vinden er verschillende grote professionele fietsevenementen plaats in Midden-Limburg.

De regio Midden-Limburg leent zich hier perfect voor. Het ene moment fiets je door de overweldigende bosrijke natuur en het ander moment fiets je door één van de typische Limburgse dorpjes. Ideaal voor een groot sportief of recreatief wielerevenement of wielerwedstrijd.

Ladies Tour, wielrennen in Weert

Weert was dit jaar weer onderdeel van de Boels Ladies Tour. De absolute wereldtop aan wielrensters neemt deel aan deze wielerronde. De Boels Ladies Tour is een meerdaagse wielerwedstrijd van hoog niveau. De Tour maakt deel uit van de UCI Women’s World Tour, Hiervoor zijn de beste 20 ploegen van de UCI-ranglijst automatisch uitgenodigd. Download HIER de GPX route Etappe Weert.

Olympia's Tour, wielrennen in de gemeente Beesel

Olympia's Tour is de oudste wielerwedstrijd in Nederland. Van oudsher is deze wedstrijd dé opleidingskoers voor de beste amateurs van Nederland en ver daarbuiten. Van de winnaars van de afgelopen twaalf jaar zijn er elf renners daarna beroepswielrenner geworden. De opleidingsrol die Olympia's Tour vervult in de Nederlandse wielersport is daarmee belangrijk. In 2019 vindt de wedstrijd plaats van 16  t/m 20 oktober. Meer informatie over Olympia's tour in Midden-Limburg dit jaar

Recreatieve fietstocht

Fietsvierdaagse Roerdalen

De Fietsvierdaagse de Roerstreek is een recreatief fietsevenement waaraan iedereen, jong en oud, kan deelnemen. Iedere dag worden er drie nieuwe bewegwijzerde fietsroutes uitgezet van respectievelijk 30, 45 en 60 kilometer. Meer informatie over de Fietsvierdaagse.

Hap & Trap routes

VVV Midden-Limburg heeft in samenwerking met diverse horeca ondernemers een aantal Hap & Trap fietsroutes samengesteld. Lekker fietsen en onderweg op een paar plaatsen een hapje eten op bijzondere plekken.

Er is een grensoverschrijdende Hap& Trap route langs de Maasplassen en een Hap & Trap route door de gemeente Roerdalen.

Fietstochten met een VVV-gids

Heerlijk op de fiets de omgeving verkennen onder leiding van een VVV-gids. Onderweg hoor je meer over hetgeen je ziet en leer je veel over de omgeving. Fiets je mee? Kies je thema hier!

In het natuurgebied Het Brachterwald lag tot 1996 een munitieopslagplaats met 50.000 ton munitie van het Britse Rijnleger. O.l.v. een gids fiets u door Het Brachterwald en wordt u geïnformeerd over het militaire verleden en de mooie natuur en groot wild in het gebied. Kijk hier voor meer informatie over onze fietsexcursie Brachterwald.

Overnachten in Midden-Limburg

Tijdens een van de evenementen overnachten in de omgeving? Bekijk snel de mogelijkheden en boek een voordelige overnachting in de buurt van je wieler evenement.