Fiets evenementen Midden-Limburg

Midden-Limburg; decor van professionele topsport fiets evenementen

Ook in 2017 zullen er weer verschillende grote fietsevenementen plaatsvinden in Midden-Limburg.

De regio Midden-Limburg leent zich perfect voor dergelijke evenementen,  het ene moment fiets je door de overweldigende bosrijke natuur en het ander moment fiets je door één van de typische Limburgse dorpjes, ideaal voor een groot sportief of recreatief wielerevenement of wielerwedstrijd.

Ladies Tour, wielrennen in Weert

De absolute wereldtop aan wielrensters komt in 2017 naar Weert. Weert wordt aankomstplaats van de Boels Ladies Tour op vrijdag 1 september en vertrekplaats op zaterdag 2 september. De Boels Ladies Tour is een meerdaagse wielerwedstrijd van een hoog niveau. De Tour maakt deel uit van de UCI Women’s World Tour, waardoor de beste 20 ploegen van de UCI-ranglijst automatisch zijn uitgenodigd. Dit jaar beleeft de Boels Ladies Tour zijn 20e editie.

Op vrijdag 1 september start de etappe in Gennep. Vanuit Gennep wordt er door de verschillende Limburgse gemeenten een route uitgezet die eindigt in Weert. Er worden drie lokale slotronden van circa 10 a 15 kilometer door de stad Weert en de directe omgeving gereden.

Voor meer informatie: www.hollandladiestour.nl

Freedom Ride en Olympia's Tour

Freedom Ride

Op vrijdag 5 mei organiseert Team LottoNL-Jumbo de tweede editie van de Freedom Ride. Deze toertocht wordt niet voor niets gehouden op Bevrijdingsdag: het onderwerp vrijheid staat centraal. De wielrenners en schaatsers van het Team LottoNL-Jumbo fietsen gezamenlijk met wielertoeristen en recreatieve wielrenners een route van 110 kilometer door Limburg. Daarnaast is het  mogelijk om deze afstand of de kortere versie van 85 kilometer individueel te fietsen. Een gedeelte van het parcours gaat over het Limburgse deel van de internationale bevrijdingsroute ‘Liberation Route Europe’. Onderweg passeren de deelnemers iconische plaatsen die zijn gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog. Het gaat onder meer om de Duitse Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn.

De start en finish vindt plaats op kasteel Aldenghoor. Het kasteel ligt in het dorp Haelen in het midden van het Limburgse landschap in het natuurgebied Leudal. Het kasteel dateert uit de 12e eeuw.

Kosten:

Vrije toertocht 85 km € 30,- per persoon
Pelotonstocht 110 km € 37,50- per persoon

Voor meer info en inschrijven: www.freedom-ride.nl

Olympia’s Tour

Olympia’s Tour is de oudste wielerronde van Nederland en tevens de wedstrijd waarin Nederlandse talenten het op kunnen nemen tegen een aantal sterke buitenlandse teams. Aankomend jaar zal de Olympia’s Tour worden gehouden van 5 tot en met 10 september. In het slotweekend van Olympia’s Tour begint het peloton op de zaterdag met een klassieker in de Nederlandse etappekoers, de rit Reuver-Reuver. Reuver maakt deel uit van de gemeente Beesel.

Overnachten in Midden-Limburg

Tijdens een van de evenementen overnachten in de omgeving? Bekijk snel de mogelijkheden en boek een voordelige overnachting in de buurt van je wieler evenement