Fiets evenementen Midden-Limburg

Midden-Limburg; decor van professionele topsport fiets evenementen

Ieder jaar vinden er verschillende grote fietsevenementen plaatsvinden in Midden-Limburg.

De regio Midden-Limburg leent zich perfect voor dergelijke evenementen,  het ene moment fiets je door de overweldigende bosrijke natuur en het ander moment fiets je door één van de typische Limburgse dorpjes, ideaal voor een groot sportief of recreatief wielerevenement of wielerwedstrijd.

Ladies Tour, wielrennen in Weert

Ook dit jaar is Weert weer onderdeel van de Boels ladies tour. De absolute wereldtop aan wielrensters komt neemt deel aan deze wielerronde. De Boels Ladies Tour is een meerdaagse wielerwedstrijd van een hoog niveau. De Tour maakt deel uit van de UCI Women’s World Tour, waardoor de beste 20 ploegen van de UCI-ranglijst automatisch zijn uitgenodigd. Meer informatie over de deelname van Weert in de Boels Ladies Tour.

Olympia's Tour, wielrennen in de gemeente Beesel

Olympia's Tour is de oudste wielerwedstrijd in Nederland. Van oudsher is deze wedstrijd dé opleidingskoers voor de beste amateurs van Nederland en ver daarbuiten. Van de winnaars van de afgelopen twaalf jaar zijn er elf renners daarna beroepswielrenner geworden. De opleidingsrol die Olympia's Tour vervult in de Nederlandse wielersport is daarmee belangrijk. Meer informatie over Olympia's tour in Midden-Limburg dit jaar

Recreatieve fietstochten

Fietsvierdaagse Roerdalen

De Fietsvierdaagse de Roerstreek is een recreatief fietsevenement waaraan iedereen, jong en oud, kan deelnemen. Iedere dag worden er drie nieuwe bewegwijzerde fietsroutes uitgezet van respectievelijk 30, 45 en 60 kilometer. Meer informatie over de fiets vierdaagse.

Hap-en-trap-routes

VVV Midden-Limburg heeft in samenwerking met diverse horeca ondernemers een aantal hap-en-trap fietsroutes samengesteld. Lekker fietsen en onderweg op een paar plaatsen een hapje eten op bijzondere plekken.

Er is een grensoverschrijdende hap-en-trap route langs de Maasplassen. Er is ook een mooie hap en trap route door de gemeente Roerdalen.

Fietstochten met een VVV gids

Heerlijk op de fiets de omgeving verkennen onder leiding van een VVV gids. Onderweg hoor je meer over hetgeen je ziet en leer je veel over de omgeving. Dat is in het kort wat een thema fietstocht je biedt. Fiets je mee? Dat kan met de thema fietstocht Asselt en de thema fietstocht langs de Roer

Fietsexcursie voormalig Brits munitiedepot Brachterwald

In het natuurgebied Het Brachterwald lag tot 1996 een munitieopslagplaats met 50.000 ton munitie van het Britse Rijnleger. O.l.v. een gids fiets u door Het Brachterwald en wordt u geïnformeerd over het militaire verleden en de mooie natuur en groot wild in het gebied. Kijk hier voor de data van de fietsexcursie Brachterwald.

Overnachten in Midden-Limburg

Tijdens een van de evenementen overnachten in de omgeving? Bekijk snel de mogelijkheden en boek een voordelige overnachting in de buurt van je wieler evenement