Ontdek meer

 

VVV-themawandeling De bestuurders uit Oost en West

Rondleiding

ROERMOND: VVV Roermond, Markt 17, van: 14:00 tot 15:30,VVV-themawandeling De bestuurders uit Oost en West Kosten:Deelnameprijs: EU 5,00 per persoon; maximaal 10 deelnemers, reserveren verplicht!

De stad Roermond kent een roerige ontstaansgeschiedenis te beginnen met een graafschap en eindigend met een koninkrijk. Heersers kwamen en gingen. Religie heeft in deze Bisschop stad altijd een belangrijke rol gespeeld. En tijdens de tweede wereldoorlog werd er door de oosterburen hevig gestreden om de stad. Al deze facetten komen aan bod in deze rondleiding met VVV-gids.
800 jaar!
De Munsterkerk bestaat dit jaar 800 jaar! In de kerk liggen de stichters van de stad Roermond begraven. De kerk maakte onderdeel uit van het Cisterciënzer klooster, bewoond door rijke kloosterlingen die steeds meer invloed kregen op het besturen van de stad. Roermond had een grote aantrekkingskracht voor adellijke families om hun dochters onder te brengen in dit Cisterciënzer klooster.
Bedevaartsoord en kruiswegpark
In het jaar 1437 werd buiten de stad in t’ Zand een Maria beeldje gevonden in een waterput met een wonderbaarlijke genezingskracht. Dit Mariabeeld gaf de mensen hoop in zware tijden. Zodoende kon deze plaats uitgroeien tot een bedenvaartsoord met een kruiswegpark, dat 1920 werd aangelegd om de toestroom pelgrims aan te kunnen.
De Slag om Roermond
Het laatste jaar van de tweede wereld oorlog werd Roermond hard getroffen. De stad die ongewild uitgroeide tot front stad en dit heeft onder de bevolking vele offers gevraagd.
De VVV-gids legt het accent op deze gebeurtenissen van Roermond. De rondleiding staat in het teken van de Maand van de Geschiedenis 2020 met het thema Oost/West.

Deelname € 5,00 per persoon, maximaal 10 deelnemers, reserveren verplicht via:
https://webshopvvvmiddenlimburg.nl/nl/category/tickets/

Contactgegevens

VVV Roermond
Markt 17
6041 EL ROERMOND
Nederland
0475 335 847

Openingstijden

Zo 25 oktober 2020 14:00 - 15:30 uur.

Faciliteiten

Toelichting prijs
Deelnameprijs: € 5,00 per persoon; maximaal 10 deelnemers, reserveren verplicht