VVV Themarondleiding Straten naar het verleden

Rondleiding

STEVENSWEERT: VVV Stevensweert, Jan van Steffeswertplein 1, van: 13:00 tot 14:30, VVV Themarondleiding Straten naar het verleden, Kosten:Toegang EU 5,00 p.p., kind t/m 12 jaar gratis, maximaal 10 deelnemers, reserveren verplicht

Stevensweert is een oud vestingstadje gelegen op een eiland tussen twee Maasarmen. De vesting is in 1633 door de Spaanse veldheer Francisco de Moncada gesticht en omgeven met bastions, ravelijnen en grachten. Bijzonder is dat dit patroon ook werd doorgevoerd in de dorpskern. De straten komen als spaken in een wiel bijeen bij de Hoofdwacht en zij vertellen hun eigen geschiedenis die nauw verbonden is met de geschiedenis van Stevensweert als vesting. De gids neemt je tijdens deze themawandeling graag mee naar het verleden.
Deelnemers kunnen gratis het Streekmuseum Stevensweert-Ohé en Laak bezoeken.

Toegang € 5,00 per persoon, kind t/m 12 jaar gratis inclusief bezoek streekmuseum, maximaal 10 deelnemers, reserveren verplicht via de webshop

VVV Stevensweert
Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ STEVENSWEERT

Zo 1 november 2020 13:00 - 14:30 uur.

Toelichting prijs
Toegang € 5,00 p.p., kind t/m 12 jaar gratis, incl. bezoek streekmuseum, maximaal 10 deelnemers, reserveren verplicht