VVV themarondleiding Straten naar het verleden

Rondleiding, Tentoonstelling

STEVENSWEERT: VVV/streekmuseum Stevensweert-Ohe en Laak, Jan van Steffeswertplein 1, van: 14:00 tot 15:30, VVV themarondleiding Straten naar het verleden, Kosten:EU 5,00 pp., incl. entree museum, kinderen gratis, met de Limburg Card EU 1,00 korting

De VVV Midden Limburg organiseert op zondag 4 november 2018 een wandeling o.l.v. een VVV gids met als thema "Straten naar het verleden" in Stevensweert. Deelname is inclusief een bezoek aan het streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak.
Stevensweert, dat op een natuurlijk gevormd eiland in de Maas ligt, heeft een stratenpatroon dat slechts uiterst zeldzaam is toegepast in Nederland. Het is ontstaan door de aanleg van de vesting in 1633 door de Spanjaarden. De straten komen als spaken in een wiel bijeen bij de Hoofdwacht. De gids neemt je tijdens deze themawandeling graag mee naar deze bijzondere geschiedenis.

VVV/streekmuseum Stevensweert-Ohé en Laak
Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ STEVENSWEERT

Zo 4 november 2018 14:00 - 15:30 uur.

Toelichting prijs
€ 5,00 pp., incl. entree museum, kinderen gratis, met de Limburg Card € 1,00 korting