Ontdek meer

 

"OOGst"

Tentoonstelling

THORN: Gemeentemuseum Het land van Thorn, Wijngaard 14, tijdelijke expositie "OOGst", Kosten:Entree EU 3,50 p.p. kind t/m 12 jaar en museumkaarthouders gratis, kind 13 t/m 18 jaar EU 2,00. Reserveren en het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar is verplicht!

Nu het corona virus ons dwingt om niet ver te reizen, kunnen wij de rijkdom van het lokale ontdekken. In de expositie “OOGst” ga je op avontuur in het gewone, ga je een druppel regen herontdekken, een steen, de boom op de hoek, het geluid van jouw stappen. Nú is jouw directe omgeving het einde van de wereld. Kijk met de ogen van de Spaanse kunstenares Ángeles Nieto en raak geïnspireerd.

Ontdek het paradijs van de eenvoud

Ángeles Nieto, geboren in Madrid, (1963), woont en werkt al 15 jaar in Thorn. Zij volgde de opleiding aan de Academie Beeldende Kunsten van Maastricht, haar 2e opleiding na kunstgeschiedenis aan de 'Universidad Complutense' in Madrid.

Ze is een multidisciplinair artist, gebruikt verschillende technieken en benaderingen, is kunstenares en illustrator.

Ze werkte aan internationale projecten en exposities in galerieën, musea en beurzen in Duitsland, België, Spanje en Nederland. Als illustrator werkt ze voor klanten als de Bijenkorf, NS, Philips, Orkesten van de Nederlandse Landmacht, KPN en NOB. Ook deelt ze haar kennis als gast docent in de Academie Beeldende Kunsten van Maastricht.

Haar werken zijn kleurrijk, vol met poëzie en humor, beïnvloed door haar Spaanse achtergrond. Ze creëren een wereld waar dieren en mensen vertellen over hun essenties, een persoonlijke visie over het leven en de ziel: dromen, licht, warmte en vrijheid. “Wij zijn stof van de sterren “.
De expositie is te bezichtigen van 5 september 2020 t/m 18 april 2021.
Reserveren en het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar is verplicht!

Contactgegevens

Gemeentemuseum Het land van Thorn
Wijngaard 14
6017 AG THORN
Nederland
0475 561 380

Openingstijden

Do 19 november 2020 t/m zo 18 april 2021
ma: geopend,
di-zo: 11:00 - 16:00 uur.

Faciliteiten

Toelichting prijs
Entree € 3,50 p.p. kind t/m 12 jaar en museumkaarthouders gratis, kind 13 t/m 18 jaar € 3,00