Ontdek meer

 

AFGELAST: Hap & Stap Eiland in de Maas: Stevensweert/Ohe en Laak

Culinair, Wandeltocht

STEVENSWEERT: vertrek v.a. VVV/Museum Stevensweert, Jan van Steffeswertplein 1, van 12:00-18:00 uur, Hap & Stap Eiland in de Maas: Stevensweert/Ohe en Laak, kosten: EU 11,95 p.p.

Heerlijk wandelen en genieten van de mooie natuur en cultuur op het Eiland in de Maas: Stevensweert en Ohé en Laak met onderweg drie culinaire stops. De trip is inclusief drie vouchers die u naar eigen keuze kunt inleveren bij In ’t Brookx, de Veldpoart, De Beertuin, Laaker Boere-ies of bij brasserie de Maasterp. De route is 14 km lang voert door het vestingstadje Stevensweert, langs de Maas, richting de Hompesche Molen en via Ohé en Laak weer terug naar Stevensweert.

Stevensweert en Ohé en Laak liggen op een eiland tussen twee Maasarmen. Het eiland is ongeveer 5 km lang en 2,5 km breed. Deze unieke ligging heeft de historie van beide dorpen bepaald. Stevensweert is een oud vestingstadje, een gedeelte van de oude vestingwerken in Stevensweert is in oude glorie hersteld. Ohé en Laak is een klein idyllisch dorp waar rondom, als gevolg van zand- en grindafgravingen, verschillende plassen zijn ontstaan.

Deze Maasplassen worden nu voornamelijk voor de watersport gebruikt.

De Hap & Stap-route kost per persoon € 11,95 en kan gelopen worden op donderdag t/m zondag i.v.m. de openingstijden van de horeca langs de route. Hiervoor ontvang je een routebeschrijving met kaartje en drie vouchers die elk recht geven op een hapje onderweg. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.

De route is te koop bij VVV in Stevensweert, Thorn en Roermond of via de webshop.
Meer informatie: VVV Stevensweert geopend op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 16.00 uur, telefoon 0475-550236, e-mail stevensweert@vvvmiddenlimburg.nl

Contactgegevens

VVV/streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak
Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ STEVENSWEERT
Nederland
0475 550 236

Openingstijden

Wo 1 juli 2020 t/m za 31 oktober 2020
do-zo: 12:00 - 18:00 uur.