Ontdek meer

 

Kerstvakantie in Limburg: beleef het!

De winterperiode breekt weer aan! De dagen worden korter, maar de gezelligheid wordt groter. 

 

Wat kun je allemaal zien, doen en beleven midden in Limburg? Bekijk hieronder alle mogelijkheden

Winter in Midden-Limburg

Wandelen in een winters landschap

Wat dacht je van een stevige (kerst)wandeling door Midden-Limburg? Doe je shawl om en handschoenen aan en wandel door mooie dorpjes en geniet van de natuur in het prachtige winterse landschap. In diverse gemeentes zijn wandel knooppunten routes uitgezet. Of wandel met behulp van je smartphone een digitale route in Roermond, Thorn of Weert. Kijk op onze wandelrouteplanner voor wandelroutes.

Tip: Combineer wandelen en eten tijdens de Remunjse Hepkestour of de Hap en Stap route Meinweg/Roerdalen.

Winkelen in kerstsfeer

Kom winkelen in kerstsfeer bij het Designer Outlet Roermond, de gezellige binnenstad van Roermond, het Retailpark of de Huis- en Tuinboulevard in Roermond. Of kies voor de sfeervolle binnenstad van Weert. Je kunt in Weert en Roemond ook winkelen in een overdekt winkelcentrum. Beide steden zijn tijdens de winterperiode feestelijk versierd en verlicht.

Tip: Bezoek de Kerstmarkt Christmas Dreams in Roermond of de Winters Weert festiviteiten (zie de kerstevenementen kalender)

Tip: Er is zelfs een schaatsbaan in het Designer Outlet Roermond!

Combineer het winters landschap met warme chocolademelk en heerlijke streekproducten

Hou je niet van vorst of kou, maar wil je toch graag Midden-Limburg verkennen? Kies dan voor een mooie autoroute door Midden-Limburg. Onderweg kun je op vele plekken genieten van een lekkere kop koffie of warme chocomel met een heerlijk stuk Limburgse vlaai.

Tip: De autoroute door Midden-Limburg; met de Oostlus route rijd je ook door Duitsland en met de Westlus route kom je ook door België

Overnachten in Midden-Limburg

Wil je lekker een paar dagen genieten van Limburg kijk dan op onze overnachtingsmogelijkheden. Je vindt een ruime keuze aan mogelijkheden, van hotel tot B&B en van groepsaccommodatie tot vakantiehuisje. 

Ontdek Midden-Limburg tijdens de kerstvakantie!

Samen dingen zien en beleven

Wil je tijdens de kerstperiode met familie of vrienden midden in Limburg leuke dingen zien of beleven? En vind je het maar koud buiten?  Ga dan gezellig samen naar de film of het theater. Of bezoek een museum en laat je verrassen door bijzondere tentoonstellingen. 

Lekker uit eten

De winter is het jaargetijde bij uitstek om gezellig samen uit eten te gaan. Restaurants, pannenkoeken restaurants, brasseriën en lunchrooms zijn feestelijk aangekleed en bieden speciale menu's of streekgerechten voor een heerlijke avond uit.

Inspanning en ontspanning

De winter is ook de periode om je eens lekker te laten verwennen in een wellness of sauna. Neem eens de tijd om te bezinnen.
Tijd voor actie met het gezin? Ga dan met z'n allen zwemmen, bezoek een escaperoom of ga met de kinderen naar een binnenspeeltuin.

Hier vind je alle mogelijkheden voor activiteiten binnen.

Tip: Bezoek het winterkasteel in Roermond

Bezoek de evenementen in kerstsfeer of winterse sferen

In de winterperiode staat Midden-Limburg bol van de leuke evenementen rondom Sinterklaas, Kerstmis en Carnaval. Hier vind je evenementen midden in Limburg tijdens de vakantie.

Niet alleen gedurende de kerstvakantie kun je in Midden-Limburg veel beleven. Hier vind je de complete evenementenkalender met alle activiteiten midden in Limburg.

Heb je zelf evenementen in Midden-Limburg die je (al dan niet gedurende de kerst periode) wil promoten; meld jouw evenement eenvoudig aan.