DISCOVER MORE

 

Nature in the municipality Roerdalen

In terms of nature, the municipality of Roerdalen is best known for De Meinweg National Park. This national park is enclosed on three sides by Germany and forms part of the Dutch-German Maas-Swalm-Nette cross-border nature reserve. De Meinweg National Park stretches across approximately 1,800 hectares in total. The De Boshut visitors’ centre provides information about all there is to see and do in the park and the surrounding area.

In addition to the national park itself, there are a number of smaller nature reserves in Herkenbosch, Vlodrop, Montfort, Sint-Odiliënberg, Melick and Posterholt, such as Munnichsbos and De Linnerheide. It’s also worth visiting the spiritual MERU woodland park which is beautifully designed and very well maintained.

For more details of the nature reserves and parks in the region, go to the overview of nature reservers in the heart of Limburg.

 

 

Visitor centre

Aan de rand van Nationaal park de Meinweg ligt 'Bezoekerscentrum De Boshut'. In de brasserie kunt u in een ongedwongen ambiance een kopje koffie met vlaai of een heerlijke maaltijd nuttigen.

Boshut
Nature reserve

Met haar diversiteit aan landschappen en biotopen is De Meinweg een schitterend stukje natuur waar je heerlijk kunt recreeren. Fietsend, wandelend of te paard, er is voor iedereen wat wils!

Nat.Park de Meinweg
Park/garden

U kunt genieten van de spirituele stilte in de natuur tijdens een wandeling in het prachtige bospark van MERU gelegen in het Nationale Park De Meinweg.

Meru Tuinen en parken 4
Nature reserve

Het Munnichsbos ligt ten zuiden van St. Odilienberg. Het gebied wordt ten oosten en westen begrensd door Posterholt en Montfort.

Munnichsbos
Nature reserve

Tussen Montfort en de Duitse grens ligt aan de Vlootbeek natuurgebied Het Sweeltje. Het is 118 ha. groot.

Sweeltje
Visitor centre, Castle or country house, Sightseeing

Kasteel Montfort dateert uit 1260 en was eeuwenlang een van de grootste kastelen van Nederland.
Het werd door Hendrik van Gelre gebouwd, op een heuvelrug in het waterrijke Vlootbeekdal. Door deze ligging, het veelhoekige grondplan en de dikke natuurstenen muren was het praktisch onneembaar. Na Hendrik's dood in 1285 hoorde kasteel Montfort bij het graafschap Gelre.

Kasteel Montfort
Nature reserve

Landgoed Rozendaal ligt tussen Montfort en Sint Joost. En is in totaal 306 hectare groot.

Landgoed Rozendaal
Nature reserve

Tussen Linne en Sint-Odilienberg liggen de Linnerheide en de Mortelshof. In dit 125 ha. grote en afwisselende gebied wisselen naald- en loofbossen en een groot akkercomplex elkaar af.

Linnerheide
Nature reserve

Nationaal park De Meinweg ligt ten oosten van Roermond, wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland en is onderdeel van het Duits-Nederlandse grenspark Maas-Swalm-Nette.

De Meinweg