DISCOVER MORE

 

Museum in the heart of Limburg

In the heart of Limburg you can find a variety of museums such as ones about the local and regional culture, an open-air museum highlighting old crafts and trades, and municipal museums about the relevant town or village. 

Some museums organise special activities and workshops for children.

Museum

Aan de hand van kunsthistorische objecten en moderne multimedia shows wordt aandacht geschonken aan de geschiedenis van Thorn: de abdissen, de adellijke stiftsdames, archeologische objecten en de beroemde muziekgeschiedenis.

Museum Thorn
Museum

Als de grootste binnenhaven van Nederland is Maasbracht met recht het centrum van de binnenvaart. Aan de haven van Maasbracht bevindt zich het Maas Binnenvaartmuseum.

Maas Binnenvaartmuseum
Museum

In het Historiehuis maakt u kennis met de geschiedenis van Roermond. Vanaf het ontstaan tot en met deze eeuw heeft de stad een bewogen verleden.
Het voormalige Stedelijk Museum Roermond beheert drie soorten collecties, verspreid over verschillende locaties in de stad.

Historiehuis
Museum

Het Roerstreekmuseum, dat eigendom is van de Heemkundevereniging Roerstreek, is gelegen naast de basiliek van de HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus te Sint Odilienberg (5 kilometer ten zuiden van Roermond).

Roerstreekmuseum
Museum

Get to know the turbulent and impressive historie of Stevensweert and Ohe and Laak.

Streekmuseum Stevensweert
Museum

Het Cuypershuis is een museum in Roermond, gevestigd in het voormalige woonhuis annex atelier van architect Pierre Cuypers. Vroeger werd dit het Gemeentelijk of Stedelijk Museum Roermond genoemd. Het Cuypershuis toont naast de vaste presentatie diverse exposities, voor oud en jong. Naast onderwerpen die voor Cuypers als 19e-eeuwse ontwerper relevant waren, komen ook actuele thema's aan bod. Zo heeft het museum een eigen CuypersLab. Hier kun je zien wat er mogelijk is met 3D printen. Hierdoor biedt het Cuypershuis steeds een afwisselende beleving.

Cuypershuis Roermond
Visitor centre, Museum

Eynderhoof is een uniek levendig museum, het is meer dan alleen historische gebouwen.

Museum Eynerhoof
Museum

De Musea Maaseik verwelkomen u in haar drie prachtige schatkamers.

Musea Maaseik
Museum, Mill or pumping station, Nature reserve, Recreation area

De stad Wegberg biedt als levendige culturele en recreatieve stad veel recreatiemogelijkheden.

Toerisme en Recreatie Wegberg