DISCOVER MORE

 

Hap & Stap Meinweg

Walking route

Lengte c.a. 15 km.
Een dagvullende wandeling in de mooie gemeente Roerdalen, die ook even de grens over gaat naar Effeld.

VVV Midden-Limburg biedt in het assortiment Hap & Stap sinds kort een nieuwe variant aan: Hap & Stap Meinweg. 
Een dagvullende wandeling (+/- 15 km) in de mooie gemeente Roerdalen (Herkenbosch en Vlodrop), die ook even de grens over gaat naar Effeld (D)! Heerlijk wandelen en genieten van de mooie natuur in Nationaal Park De Meinweg en langs de Effelder Waldsee. Per persoon betaal je € 11,95.

Bij 3 horecalocaties langs de route wordt er – tegen inlevering van een voucher - getrakteerd op iets lekkers (een kop soep/een hartige en een zoete traktatie). En, wat ook bijzonder is; tijdens deze wandeling loop je langs een tweetal (van de in totaal 25 !) Geluksplekken welke er in de Gemeente Roerdalen te vinden zijn. Consumpties zijn voor eigen rekening.

De route kan grotendeels gevolgd worden via het systeem van het Knopen Lopen en is t/m 31 maart  mogelijk van woensdag t/m zondag en vanaf 1 april t/m 30 september van dinsdag t/m zondag.  
Start is vanaf 10.00 uur mogelijk bij De Boshut/VVV Agentschap(Meinweg 2, Herkenbosch) of de Gitstappermolen/Huifkarhoeve (Gitstappermolenweg 1, Vlodrop). 

Vanwege de aard van de route en de vrijheid, die je als wandelaar geniet kun je niet reserveren voor de route, ook niet als je met een grotere groep wandelt.  Het kan wel handig zijn om een half uurtje voor aankomst van een groep (meer dan 8 personen) zelf even te bellen met het restaurant zodat de service wellicht wat sneller gaat i.v.m. de bereiding van de hapjes. 
Hap & Stap Meinweg is te koop bij VVV Roermond, Markt 17 te Roermond, VVV Agentschap De Boshut en te bestellen via de webshop.

Bestel hier de route in de webshop van VVV Midden-Limburg

Contact information

Hap & Stap Meinweg
Meinweg 2
6075 NA HERKENBOSCH
Netherlands

Facilities

Distance
15 km