DISCOVER MORE

 

Auto- of motorroute Weert-Zuid

Motorway

Lengte: 28 km. Deze auto- en motorroute loopt door het zuidelijk deel van de groenste regio van de wereld van 2015. Het is een gevarieerde route die je door alle zuidelijke kerkdorpen van Weert brengt.

De bebouwing wordt verbonden met veel groen, zowel bossen als open velden. Onderweg passeer je diverse mooie molens, die in dit gebied veelvuldig voorkomen.

De route leidt door de natuurgebieden De IJzeren Man, het Wijffelterbroek, de Tungelerwallenen de Krang. Tijdens de route kom je door de kerkdorpen Altweerterheide, Stramproy, Tungelroy en Swartbroek en de gehuchten De Berg en Castert. Je passeert ook diverse wegkruisen, kapellen en molens. Je kunt tevens stoppen bij het oorlogskerkhof in Swartbroek of Tungelroy. Net voorbij De IJzeren Man passeer je sluis 16 in de Zuid-Willemsvaart. Tussen Stramproy en Tungelroy kom je over de Tungelroyse Beek. Hier ligt een replica van een Romeinse brug. Bij De IJzeren Man vind je o.a. het Bezoekerscentrum IJzeren Man, het centrum voor natuur- en milieueducatie.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Je kunt hier de route ook inladen op je smartphone of tablet of deze delen via diverse kanalen.

Beschik je niet over een smartphone of rijd je de route liever met een papieren routebeschrijving?
Print hier dan de routebeschrijving van de Weert-zuidlus auto- en motorroute.

Contact information

Auto- of motorroute Weert-Zuid
Geurtsvenweg 4
6006 SN WEERT
Netherlands

Facilities

Distance
28 km
Signposted
no
Route typing
Nature track
Route characteristics
GPS track
Route characteristics
From A to A
Toelichting startpunt
Weert