DISCOVER MORE

 

Auto- of motorroute gemeente Roerdalen

Motorway

Lengte: 59 km. Deze auto- en motorroute brengt je door alle kernen van de gemeente Roerdalen. Verder kom je o.a. door Nationaal Park de Meinweg, langs kasteel Montfort en je passeert de uit de 11e eeuw stammende Basiliek van Sint Odilienberg en de molens van Sint Odilienberg en Melick.

De gemeente Roerdalen bestaat uit 6 grotere dorpen en diverse kleinere gehuchten. Tijdens deze route maak je kennis met alle dorpen en diverse gehuchten.

De gemeente verbindt haar naam aan de rivier “de Roer”, het zilveren lint dat door de hele gemeente stroomt en de rivier die je tijdens de route diverse malen van dichtbij ziet en passeert. Een hele speciale plek is die net achter het gehucht Lerop, waar je een 180 graden bocht in de Roer kunt zien. Of de rustplaats bij de Basiliek, van Sint Odiliënberg, waar je lekker aan de Roer kunt zitten.

De route is een mooie mix van de dorpen en gehuchten in Roerdalen, gecombineerd met de gevarieerde natuur en cultuur. Je leert het Limburgse platteland met haar typische dorpen tijdens deze route goed kennen.
Je komt o.a. door Nationaal Park De Meinweg, langs kasteel Montfort en je passeert de uit de 11e eeuw stammende Basiliek van Sint Odiliënberg en de molens van Sint Odiliënberg en Melick. Onderweg kun je op vele plaatsen genieten van de typisch Limburgse streekproducten. Of bezoek eens een landwinkel en neem een mandje streekproducten mee naar huis als smaakvolle herinnering.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Je kunt hier de route ook inladen op je smartphone of tablet of deze delen via diverse kanalen.

Beschik je niet over een smartphone of rijd je de route liever met een papieren routebeschrijving?
Print hier dan de routebeschrijving van de Roerdalen auto- en motorroute.

Contact information

Auto- of motorroute gemeente Roerdalen
Grootestraat 49
6063 AK VLODROP
Netherlands

Facilities

Distance
59 km
Signposted
no
Route typing
Nature track
Route characteristics
GPS track
Route characteristics
From A to A
Toelichting startpunt
Roerdalen