Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht

Museum

Als de grootste binnenhaven van Nederland is Maasbracht met recht het centrum van de binnenvaart. Aan de haven van Maasbracht bevindt zich het Maas Binnenvaartmuseum.

In het museum bevinden zich talloze zaken die herinneren aan de rijke geschiedenis van de schippersbeurs en het heden en verleden van de binnenvaart. Zo treft u er een maquette aan van het “schepenkerkhof”: een ramp die de binnenvaart trof op 30 september 1944 waarbij 240 schepen in de haven van Maasbracht met dynamiet door de vijand tot zinken werden gebracht. Een gebeurtenis die in de geschiedenis van de binnenvaart zijn weerga niet kent. Daarnaast bevat het museum diverse schaalmodellen van schepen die in een ver verleden de binnenwateren bevoeren.

De afgelopen decennia kreeg ook de binnenvaart te maken met allerlei maatschappelijke en economische ontwikkelingen. In het museum kunt u in woord en beeld zien hoe deze ontwikkelingen hun weerslag hadden op de bedrijfstak. Door middel van diverse foto-exposities ontdekt u hoe de schipper en zijn gezin, vaak onder moeilijke omstandigheden, leefden en werkten.

BESCHIKBAARHEID ROLSTOEL

Het Maas Binnenvaartmuseum heeft twee handbewogen rolstoelen beschikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Maas Binnenvaartmuseum Maasbracht
Havenstraat 12
6051 CR MAASBRACHT
Niederlande

Mi : 14:00 - 17:00 Uhr,
Sa , So : 14:00 - 17:00 Uhr.

Ausstattung/Service

ITS-klassifiert