De Peel

Wanderroute

De Peel ist so niederlandisch wie es uberhaupt moglich ist. Dennoch ist diese Region an der Grenze von Nord-Brabant und Limburg schwer mit anderen Teilen unseres Landes zu vergleichen. Zuerst einmal ist De Peel eine Landschaft aus Wasser, Birken und Rohrleitungen. An zweiter Stelle offenbart sich die Geschichte dieser einst undurchdringlichen Sumpflandschaft. Die Spuren der Vergangenheit, als das "Goud van de Peel" gewonnen wurde, sind noch immer uberall in der Landschaft sichtbar.
Das Routenbuch kostet 6,95 Euro und ist in allen VVV-Geschaften in Mittellimburg erhaltlich.

Eer is maar één manier om de Peel te verkennen en dat is met de wandelschoenen aan. Al is het gebied hier en daar nog altijd erg drassig, dankzij de vele paden is de Peel goed toegankelijk.

De Mussenbaanroute leidt u over oude peelbanen, langs een vogelkijkhut, een uitzichttoren en over knuppelpaden naar de grens van Brabant en Limburg. Hier heeft Staatsbosbeheer landbouwgronden aangekocht die nu als weidevogelgebieden worden beheerd. Onder andere de grutto broedt hier en in de winter zijn er veel ganzen te vinden.

Kontaktdaten

NEDERWEERT - De Peel Mussenbaan route blauw
Startlocatie: Moostdijk 15
6035 RB OSPEL
Niederlande